175°C
- 100 g smör
- 200 g bakchoklad
- 1,5 dl farinsocker
- 1 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Frosting
- 50 g rumsvarmt smör
- 100 g Philadelphia
- 3 msk kakao
- 2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Smält smöret.
Vispa ihop farinsocker, strösocker och ägg. Smält chokladen i smöret och blanda i. Rör sist ned vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Låt smeten stå i kylen i minst 30 minuter.
Rulla smeten i bollar som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i ugnen i ungefär tio minuter.
Låt kakorna svalna tills de är fasta.
Blanda ihop frostingen och bred på.