Kladdkakekaka med chokladfrosting

175°C

  • 100 g smör
  • 200 g bakchoklad
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Frosting

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 100 g Philadelphia
  • 3 msk kakao
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Smält smöret.

Vispa ihop farinsocker, strösocker och ägg. Smält chokladen i smöret och blanda i. Rör sist ned vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt.

Låt smeten stå i kylen i minst 30 minuter.

Rulla smeten i bollar som du plattar ut på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i ugnen i ungefär tio minuter.

Låt kakorna svalna tills de är fasta.

Blanda ihop frostingen och bred på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *