250°C
- 6 g färsk jäst
- 3,5 dl vatten
- 350 g vetemjöl special
- 150 g durumvetemjöl
- 2,5 tsk salt
Värm vattnet tills det är fingervarmt. Smula ned jästen i en bunke och blanda ut den med vattnet.
Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop en jämn men kladdig deg.
Täck bunken med plast och låt jäsa i minst sex timmar.
Mjöla bakbordet med durumvetemjöl och häll ut degen. Vik in degens kanter mot ovansidan. Vänd degen upp-och-ned och låt den vila under duk i 20 minuter.
Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 250°C i tio minuter och sänk sedan värmen till 200°C och grädda i 35 minuter till.
Låt limpan svalna på galler utan duk.
Servera till t.ex. kyckling- och sötpotatiscacciatore.